Gruppuppgift

Varje grupp ska under projektet: 


1. Välja en plats att skriva om

Välj en plats med historisk/kulturell anknytning i närheten av er skola. Ni ska sedan ta reda på fakta om platsen. Bra sidor för att hitta fakta kan vara Kalmar lexikon www.kalmarlexikon.se eller tex Google och Wikipedia. Det brukar även finnas hembygdsböcker med fakta om närområdet. 


2. Tillverka och/eller dekorera er egna behållare för er geocache.


3. Bestämma ett gömställe och ta ut koordinater

När ni vet var ni ska gömma er skatt ska ni ta ut koordinater för platsen med hjälp av kartor.eniro.se

OBS! Viktigt är att koordinaterna är de som heter WGS84 DDM! 

Exempelvis: 56°37.870'N 16°13.969'E 


4. Ta en bild på platsen ni skriver om!


Eller välj en bild på nätet om det redan finns. Glöm bara inte att ta reda på om den bilden är ok att använda enligt upphovsrätten!5. Sammanställa ett faktablad

Er grupp ska sammanställa ett faktablad om er geocache som ska innehålla:
  • Namn på er geocache
  • Vilka som har lagt ut geocachen (ert gruppnamn)
  • Bild på den plats ni har skrivit om
  • Faktatext (skriven med egna ord) Glöm inte att ange källa!
  • Faktatext på engelska
  • Ledtråd
  • Platsens koordinater 

6. Skapa en QR-kod

Ni ska skapa en QR-kod med en kunskapsfråga om er plats. Svaret ska kunna hittas i faktatexten. QR-koden ska sedan läggas eller klistras fast på geocachen. Tänk på att den ska vara laminerad!


7. Ordna en loggbok och en penna


8. Gömma geocachen 

Er grupp ska lägga ut er geocache som då ska innehålla penna, loggbok och en QR-kod med en kunskapsfråga till faktatexten om geocachen. Tänk på att ni måste gömma skatten på exakt rätt ställe som ni har tagit ut koordinater för!

______________________________________________________________________________

Exempel på faktablad om er geocache:

Kalmar konstmuseum

Geocache utlagd av Piloten62

bild_geocache.jpg


En utflykt till konstmuseet i Kalmar är en intressant upplevelse. Byggnaden ligger vackert i ena kanten av parken och var under tiden det byggdes mycket omskrivet i media för dess läge och annorlunda arkitektur. Arkitekterna bakom museet är Bolle Tham och Martin Videgård Hansson, vars byrå har fått mycket uppmärksamhet internationellt efter det här arbetet. Arkitekterna har fått stort utrymme att påverka, inte bara byggnaden i sig, utan även inredning och möbelval. Väggar, trappor och golv har cementliknade yta och ger ett grovt, avskalat intryck vilket gör att konstverken framträder på ett fint sätt.

Byggnaden har fyra våningar och förutom konsthallar finns ett bibliotek, fritt för allmänheten att använda. Museet är klätt med svartmålade plywoodskivor lagda i rutmönster där rutorna varierar i storlek. På håll ser det ut som om väggarna består av plåt. Utmärkande för byggnaden är också att man har byggt på höjden, detta för att inte ta för stor del av parken i anspråk. En resa till Kalmar konstmuseum är inspirerande, lägg gärna lite tid på att strosa runt i parken och besök Kalmar slott som ligger precis intill.

Källa: www.geocaching.comLedtråd: inutiKoordinater till geocache:


N 56° 43.786

Ö 16° 24.567


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar